Nov

Cyberpunk 2077 izgubio 75% svojih igrača na Steam-u

Cyberpunk je bila jedna od dugo očekivanih igara za 2020. godinu, ali nažalost njezino predstavljanje nije se baš proslavilo. Igra je bila prožeta bugovima i raznim problemima, iako su PC igrači uglavnom bili pošteđeni glavnog problema. Međutim, čini se da su se uprkos tome mnogi igrači na kraju ipak osjećali manje nego zadovoljni.


Prema podacima na Steam platformi, čini se da je Cyberpunk 2077 izgubio oko 75% baze podataka na Steamu otprilike mjesec dana otkako je pokrenut. Da budemo pošteni, sve igre s vremenom obično gube igrače. Prirodno je, jer neki igrači mogu otkriti da igra nije za njih, možda su zauzeti drugim obavezama itd.

Međutim, ono što ovaj pad igrača čini jedinstvenim je činjenica da se to dogodilo mjesec dana nakon pokretanja igre. Kao što TechRadar ističe, igre poput The Witcher 3 takođe su doživjele sličan pad broja aktivnih igrača, ali to je bilo tokom nekoliko mjeseci, niti jednog mjeseca.

Svejedno, uprkos ovim problemima, Cyberpunk 2077 je i dalje bio financijski hit. Bez obzira na to što su morali refundirati novac za utjehu igračima, programeri su ipak uspjeli prodati preko 13 miliona primjeraka, što je vrlo impresivno. Međutim, uprkos financijskom uspjehu, programeri se suočavaju s kolektivnom tužbom zbog problema s igrom.


 

ADcash