Nov

TouchRetouch – sjajna aplikacija s kojom možete ukloniti neželjene elemente sa fotografije

TouchRetouch je aplikacija za uređivanje fotografija koja nije kao ostale aplikacije za uljepšavanje slika pomoću filtera i naljepnica nego sa njom možete da uklanjate neželjene elemente sa slike.



TouchRetouch je aplikacija koja nudi sve što je potrebno da se na vrlo jednostavan način s fotografija uklone neželjeni objekti, pa čak i osobe. Nije potrebno ni da uložite previše truda. Crtanjem po ekranu se označi koji objekt želimo da uklonimo i ova će praktična aplikacija to da učini poput nekakve čarolije…

Kada je trebalo da se uklone neželjeni objekti s fotografija koji narušavaju njezinu estetiku kao što su telefonski i strujni vodovi, razni stubovi, saobraćajni znakovi pa čak i osobe te sve drugo što može smetati, obično je trebalo koristiti neki moćni grafički editor kao što je to Photoshop. Međutim, neko vrijeme to nije potrebno jer su tu aplikacije poput TouchRetouch-a.



Pomoću ove aplikacije možete prilagoditi i osvjetljenost slike, neprozirnost, tvrdoću i još mnogo toga.

Aplikacija TouchRetouch omogućiće vam poništavanje ili ponavljanje promjena neograničen broj puta. Možete da uklonite objekt, a ako zbog toga slika izgleda ružno ili ste je uklonili greškom, možete kliknuti na dugme Poništi da biste je vratili. Ako ste sigurni u uklanjanje, jednostavno kliknite Redo i ponovo će se izvršiti iste promjene.

Rezultati su doista impresivni i u velikoj većini slučajeve uklanjanja objekata zaista će ispasti fantastično, dok se u nešto složenijim scenarijima mogu desiti određene nepravilnosti.

Ipak, malo je aplikacija koja tako dobro radi uklanjanje objekata s fotografija poput ove pa se za nju isplati izdvojiti 2 evra (za korisnike Androida je dostupna u sklopu Google Play Passa).



ADcash