Nov

OnePlus 8T Concept uređaj demonstrira tehnologije na kojima kompanija radi

OnePlus je predstavio novi koncept uređaj, jednostavno nazvan OnePlus 8T Concept. Zasnovan na postojećem OnePlus 8T telefonu, novi koncept uređaj je tu kako bi demonstrirao tehnologije na kojima kompanija trenutno radi.



OnePlus 8T Concept ispod poleđinskog stakla ima film koji menja boje. Film sadrži metal oksid i može da menja boje zasnovano na različitim primenjenim naponima izmenom stanja valencije jona metala. Film može da menja boju iz srebrne u tamno plavu i crnu.

Još jedna karakteristika, koju OnePlus 8T Concept implementira, jeste mmWave radar sistem. Ovaj sistem može da prenosi i prima elektromagnetne talase. To radar sistemu omogućava da spazi, nadgleda, locira i prati objekte. Radar to može da čini na milimetarskom nivou, radi u bilo kojim uslovima osvetljenja u kojima optički ToF sistem ne može.

OnePlus 8T Concept je dizajniran od strane tima koji radi u okviru OnePlus ekosistema, pod nazivom OnePlus Gaudi. Ovo je isti tim koji je kreirao i OnePlus Concept One uređaj, koji je kompanija prikazala tokom CES 2020 sajma. OnePlus 8T Concept nije namenjen tome da bude komercijalizovan, već će služiti da prikazuje tehnologije na kojima kompanija trenutno radi i može ali i ne mora da ih uključi u budućim uređajima.

ADcash